سمناکس اصل آمریکایی

  • تاریخ : ۷ام تیر ۱۳۹۷

تخم شربتی

امتیاز به مطلب

banner

تخم شربتی یا همان دانه چیا (چیا سید- chia seed) سرشار از مواد مغذی است و به همین دلیل کاربردهای فراوانی برای لاغری و کاهش وزن، سلامتی پوست و مو، درمان یبوست و… دارد. خواص درمانی و ارزش غذایی این دانه آن را به یکی از پرارزش‌ترین و پرطرفدارترین موارد غذایی در سراسر کره زمین تبدیل کرده است. در ادامه به توضیحاتی درمورد این ماده غذایی می‌پردازیم.

خواص تخم شربتی و موارد استفاده از آن:

تخم شربتی محصولی است که در ابتدا پیدایش آن به آمریکای جنوبی برمی‌گردد و به آن چیا سید هم گفته می‌شود. این دانه از لحاظ خاصیت و ویژگی‌هایش شباهت زیادی به تخم کتان دارد. منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است. حدود ۲۰ درصد از آن را کلسیم تشکیل می‌دهد. بدلیل وجود حجم زیادی از اسیدهای چرب در آن، خاصیت ضدالتهابی طبیعی دارد؛ به تعادل عصبی کمک می‌کند و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

تخم شربتی

مصارف درمانی تخم شربتی:

  • یکی از کاربردهای دانه چیا مصرف آن جهت کاهش وزن و برای لاغری است. تخم شربتی درمجاورت با آب، حجیم شده و سرعت جذب مواد غذایی را کاهش می‌دهد؛ بنابراین می‌تواند در کنترل اشتها و کاهش میل به پرخوری به شما کمک کند.
  • تخم شربتی دارای مقدار زیادی از آنتی اکسیدان است که از فاسد شدن اسیدهای چرب موجود در آن جلوگیری می‌کنند. همچنین به دلیل تأثیرات مثبت آنتی اکسیدان ها در سلامت بدن، این ماده می‌تواند منبع مناسبی برای دریافت و جذب آنتی اکسیدان ها باشد. این دانهٔ مغذی، به دلیل از بین بردن رادیکال‌های آزاد موجود در بدن، حتی در درمان سرطان نیز نقش داشته و از بروز پیری و بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند.
  • از دیگر موارد مصرف این دانه، تأثیرات مفید آن بر پوست است که آن هم بدلیل دارا بودن مقدار زیادی امگا ۳ و آنتی اکسیدان می‌باشد. این مواد علاوه بر حفظ سلامت پوست، در رشد ناخن و مو نیز مؤثر هستند.
  • کلسیم، منیزیم، روی و امگا ۳ از جمله موادی هستند که در تخم شربتی وجود دارند و در درمان میگرن و تسکین سردرد مؤثر هستند.
  • تخم شربتی حاوی فیبرهای محلول در آب، فیبرهای غیرمحلول در آب و موادی به نام موسیلاژ است که به تمیز کردن سیستم گوارشی و دفع مواد زائد از روده و خروج آن‌ها از بدن و دفع راحت‌تر مدفوع و درمان یبوست کمک می‌کند.
  • ترکیبی از این دانه‌های ریز پرخاصیت با مقداری عسل و زنجبیل در درمان بیماری‌های تنفسی مانند آسم، برونشیت، سرماخوردگی و آنفولانزا مفید است.

تخم شربتی

فواید استفاده از تخم شربتی:

  • حجم زیادی (حدود ۴۰ درصد) از تخم شربتی را فیبر تشکیل می‌دهد. این ویژگی علاوه بر کمک کردن به جذب آب بیشتر، حجیم شدن در معده و کمک به لاغری و کاهش وزن، به تغذیه باکتری‌های مفیدی که برای سلامتی مهم بوده و در معده زندگی می‌کنند نیز مفید است.
  • تخم شربتی به طرز اعجاب آوری سرشار از انواع مواد غذایی مفید است. منیزیم یکی از عناصری است که در تخم شربتی یافت می‌شود و باعث کاهش کورتیزول (هورمون استرس) خواهد شد. کمبود میزان منیزیم در بدن منجر به سردرد و خستگی می‌شود، همچنین از دیگر مواد مفیدی که در تخم شربتی وجود دارد می‌توان به تریپتوفان و آمینواسید اشاره کرد که به تولید سروتونین در بدن کمک می‌کنند. سروتونین در مقابله با اضطراب، داشتن حس شادی و انرژی مثبت در زندگی و داشتن الگویی منظم بسیار مؤثر است.
  • طبق پژوهش‌های انجام شده، تخم شربتی ۵ تا ۶ برابر بیشتر از شیر دارای کلسیم است. این خاصیت باعث می‌شود تا آن را به بهترین گزینه برای افرادی که نمی‌توانند لبنیات مصرف کنند تبدیل کند؛ بنابراین این ماده با این حجم از کلسیم می‌تواند نقش مهمی در حفظ سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها ایفا کند.

تخم شربتی

دیگر خواص تخم شربتی:

رفع عفونت‌هایی مانند عفونت محل زخم، بریدگی، عفونت مثانه، عفونت پوست و… با استفاده از روغن آن ] که با خرد کردن دانه‌هایش بدست می‌آید[، درمان بیخوابی، ناراحتی‌های سیستم گوارشی، بهبود خلق و خو، کاهش تنش‌های عصبی، رفع افسردگی، خستگی‌های ذهنی، رفع عطش، پایین آوردن دمای بدن، درمان گزیدگی مار و حشرات، تقویت قلب، کاهش فشار خون، درمان تنگی نفس و سرفه هایی خشک، زیاد شدن شیر مادر در زمان شیردهی، تقویت سیستم ایمنی بدن زن باردار، سم زدایی از بدن و بسیاری از موارد دیگر از جمله کاربردهای این دانه گیاهی می‌باشد.

نکته مهم در مصرف این دانه این است که اولا در مصرف آن زیاده روی نشود و دوما در صورت مصرف قرص های خاص یا حساسیت به برخی از مواد درون آن، لازم است قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنید.